Author Topic: C# Ground Combat  (Read 82399 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Marski

  • Commander
  • *********
  • Posts: 389
  • Thanked: 139 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #255 on: April 12, 2020, 03:34:37 PM »
Is there a repository for this information that I can look up? I don't know what "Headquarter" capacity means, total size of the formation the HQ unit is in? Number of units?
 

Offline Father Tim

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 2162
  • Thanked: 531 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #256 on: April 12, 2020, 04:51:57 PM »
Is there a repository for this information that I can look up? I don't know what "Headquarter" capacity means, total size of the formation the HQ unit is in? Number of units?

Tonnage (a.k.a. Transport Size) of unit.

And yes, the HQ needs to be inside the unit in question.

Code: [Select]
Militia Battalion
-----------------
10 tons -- 1 INF-HQ (size 1000)
990 tons --  330 INF-PWL
 

Offline Marski

  • Commander
  • *********
  • Posts: 389
  • Thanked: 139 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #257 on: April 12, 2020, 06:25:11 PM »
Is there a repository for this information that I can look up? I don't know what "Headquarter" capacity means, total size of the formation the HQ unit is in? Number of units?

Tonnage (a.k.a. Transport Size) of unit.

And yes, the HQ needs to be inside the unit in question.

Code: [Select]
Militia Battalion
-----------------
10 tons -- 1 INF-HQ (size 1000)
990 tons --  330 INF-PWL
Alright, thanks.
Do the infantry units automatically update when better technology is researched or do you have to make new "model" each time?
 

Offline Garfunkel

  • Registered
  • Admiral of the Fleet
  • ***********
  • Posts: 2796
  • Thanked: 1054 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #258 on: April 12, 2020, 06:34:37 PM »
You have to make new models each time.
 

Offline Marski

  • Commander
  • *********
  • Posts: 389
  • Thanked: 139 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #259 on: April 12, 2020, 06:54:17 PM »
Alright. Two questions left;
Do geological survey vehicles need supply with them or HQ unit?
And when are supply vehicles with logistics modules needed? How many related to what number? Is it dependent to "Annual maintenance cost" to how many supply units I need?
 

Offline xenoscepter

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1157
  • Thanked: 318 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #260 on: April 12, 2020, 08:16:14 PM »
Can I use Cargo Shuttles to transfer troops to the ground?
 

Offline Steve Walmsley

  • Moderator
  • Star Marshal
  • *****
  • S
  • Posts: 11675
  • Thanked: 20470 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #261 on: April 13, 2020, 03:39:23 AM »
Alright. Two questions left;
Do geological survey vehicles need supply with them or HQ unit?
And when are supply vehicles with logistics modules needed? How many related to what number? Is it dependent to "Annual maintenance cost" to how many supply units I need?

Supply units are only used in combat.

http://aurora2.pentarch.org/index.php?topic=8495.msg109760;topicseen#msg109760
 
The following users thanked this post: Marski

Offline Garfunkel

  • Registered
  • Admiral of the Fleet
  • ***********
  • Posts: 2796
  • Thanked: 1054 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #262 on: April 13, 2020, 05:40:46 AM »
Alright. Two questions left;
Do geological survey vehicles need supply with them or HQ unit?
And when are supply vehicles with logistics modules needed? How many related to what number? Is it dependent to "Annual maintenance cost" to how many supply units I need?

Geological Survey Unit does not need supply nor an HQ unit. But giving it the latter means that you can assign a commander with a survey bonus to help things out.

Supply vehicles are consumed during combat to replenish GSP used. They are not needed during peacetime as the normal maintenance cost takes care of day-to-day supply.
 

Offline Garfunkel

  • Registered
  • Admiral of the Fleet
  • ***********
  • Posts: 2796
  • Thanked: 1054 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #263 on: April 13, 2020, 05:41:17 AM »
Can I use Cargo Shuttles to transfer troops to the ground?
No, you need Drop Module to perform combat drops.
 
The following users thanked this post: xenoscepter

Offline xenoscepter

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1157
  • Thanked: 318 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #264 on: April 13, 2020, 11:13:44 AM »
I don't want to combat drop them, I just want to move my troops onto and off of the transport. Like a ferry.

Do I really need fighters for that?

If so, that's... kinda much as Fighters suffer maintenance failures in Commercial Hangars, thus making commercial ferries kinda effing huge as they also need a maintenance module.
 

Offline DFNewb

  • Captain
  • **********
  • D
  • Posts: 508
  • Thanked: 103 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #265 on: April 13, 2020, 11:20:07 AM »
I don't want to combat drop them, I just want to move my troops onto and off of the transport. Like a ferry.

Do I really need fighters for that?

If so, that's... kinda much as Fighters suffer maintenance failures in Commercial Hangars, thus making commercial ferries kinda effing huge as they also need a maintenance module.

You just need the new shuttle bay comp on your transport you start with it researched. You also need it on colony ships and cargo ships if the place you are unloading does not have a shuttle or spaceport building.
 
The following users thanked this post: xenoscepter

Offline firsal

  • Sub-Lieutenant
  • ******
  • f
  • Posts: 107
  • Thanked: 55 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #266 on: April 13, 2020, 11:27:33 AM »
Not sure if this is the right place to ask, but I was wondering if Light Bombardment units within a front-line unit be able to conduct bombardment attacks, or can this only be done from units in the support position?
 
The following users thanked this post: xenoscepter

Offline Fe-eze

  • Able Ordinary Rate
  • F
  • Posts: 2
Re: C# Ground Combat
« Reply #267 on: April 13, 2020, 11:37:55 AM »
First post here.
So excited about the Aurora release, thanks Steve for sharing this awesome game with us.  I know we're expecting a big patch soon, so I decided to try creating a standard Marine Rifle/ Expeditionary Unit in Aurora C#.  Here's the first attempt

Rifle Company (Expeditionary)
Transport Size: 1 250 tons
Build Cost: 36. 8 BP
1x Company HQ
134x Rifle Infantry (G1 Assault Rifle)
30x Light Machinegun (SAW)
3x Infantry Mortar (60mm)
27x Rifle Grenadier
6x Light AT(Shiva AT Missile)
6x Medium Machinegun

Weapons Company (Expeditionary)
Transport Size: 1 250 tons
Build Cost: 42. 5 BP
1x Company HQ (Size 300)
78x Rifle Infantry (G1 Assault Rifle)
7x Rifle Grenadier
8x Battalion Mortar (80mm, Light)
4x Light AT(Shiva AT Missile)
6x Medium Machinegun (M240B)
4x Heavy Machinegun (HMG, 50cal)
4x TOW Launcher
4x 40mm Grenade Launcher


This is based on the current USMC TOE but modified slightly to fit into 1250 tons for the sake of standardization. 
Here's the actual USMC Toe:

Rifle Company (Expeditionary)
Transport Size: 1 392 tons
Build Cost: 41 BP
166x Rifle Infantry (G1 Assault Rifle)
27x Light Machinegun (SAW)
3x Infantry Mortar (60mm)
27x Rifle Grenadier
1x Company HQ (Size 300)
6x Light AT(Shiva AT Missile)
6x Medium Machinegun (M240B)

Weapons Company (Expeditionary)
Transport Size: 1 431 tons
Build Cost: 48. 8 BP
1x Company HQ
105x Rifle Infantry (G1 Assault Rifle)
8x Battalion Mortar (80mm, Light)
4x Light AT(Shiva AT Missile)
6x Medium Machinegun
4x Heavy Machinegun (HMG, 50cal)
6x TOW Launcher
4x 40mm Grenade Launcher


Finally, Here are my Current Unit Classes (attached below, how the hell does one insert screenshots here?)


Note that I've simulated Rifle Grenades and SAWs as improved Infantry weapons (I wish there was something like Ultralight bombardment) .  Also, My Shiva AT is the Carl Gustav(SMAW)/Javelin equivalent.  I know Javelin packs a bigger punch but I just simulate them both as Man-portable Anti Tank systems.
No Tanks, IFVs or heavy Artillery yet.  I'll try to post more later.
 

Offline Garfunkel

  • Registered
  • Admiral of the Fleet
  • ***********
  • Posts: 2796
  • Thanked: 1054 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #268 on: April 13, 2020, 12:58:41 PM »
For TO&E and OOB stuff, you could use the 21st Century Real World templates thread here:
http://aurora2.pentarch.org/index.php?topic=10116.0

That way this thread is purely for gameplay discussion related to ground combat.

Not sure if this is the right place to ask, but I was wondering if Light Bombardment units within a front-line unit be able to conduct bombardment attacks, or can this only be done from units in the support position?
LB can commit bombardment from the front line position unless that got stealthily changed at some point.
 
The following users thanked this post: firsal, xenoscepter

Offline thashepherd

  • Chief Petty Officer
  • ***
  • t
  • Posts: 45
  • Thanked: 13 times
Re: C# Ground Combat
« Reply #269 on: April 13, 2020, 01:03:24 PM »
Is there a way to update units using a formation template when that template changes?