Author Topic: Are Rahkas Still Bugged?  (Read 2202 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline xenoscepter (OP)

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1058
  • Thanked: 262 times
Are Rahkas Still Bugged?
« on: January 07, 2021, 05:10:11 PM »
 - Rahkas, are they bugged?
 

Offline Droll

  • Vice Admiral
  • **********
  • D
  • Posts: 1510
  • Thanked: 497 times
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #1 on: January 07, 2021, 05:13:17 PM »
yes and no.

Currently in 1.12 they are
In 1.13 IIRC they've been fixed
 

Offline xenoscepter (OP)

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1058
  • Thanked: 262 times
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #2 on: January 07, 2021, 06:22:32 PM »
 - In what manner are they bugged on v 1.12.0?
 

Offline nuclearslurpee

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 2000
  • Thanked: 1415 times
  • Radioactive frozen beverage.
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #3 on: January 07, 2021, 06:25:24 PM »
They will appear fine if generated, but will not save and reload properly from the DB causing them to disappear if the game is saved and reloaded.
 
The following users thanked this post: xenoscepter

Offline xenoscepter (OP)

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1058
  • Thanked: 262 times
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #4 on: January 07, 2021, 06:26:35 PM »
They will appear fine if generated, but will not save and reload properly from the DB causing them to disappear if the game is saved and reloaded.

AHA! Do they appear as NPRs in the Intelligence & Foreign Relations Windows by chance? I may have triggered them which is why their only planet is currently gone.
 

Offline nuclearslurpee

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 2000
  • Thanked: 1415 times
  • Radioactive frozen beverage.
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #5 on: January 07, 2021, 06:30:35 PM »
They might. I don't know, I was never lucky enough to find any before I started turning them off once I found out about the bug.
 

Offline TheTalkingMeowth

  • Gold Supporter
  • Captain
  • *****
  • T
  • Posts: 484
  • Thanked: 197 times
  • Gold Supporter Gold Supporter : Support the forums with a Gold subscription
    2021 Supporter 2021 Supporter : Donate for 2021
    2022 Supporter 2022 Supporter : Donate for 2022
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #6 on: January 08, 2021, 11:16:46 AM »
They will appear fine if generated, but will not save and reload properly from the DB causing them to disappear if the game is saved and reloaded.

AHA! Do they appear as NPRs in the Intelligence & Foreign Relations Windows by chance? I may have triggered them which is why their only planet is currently gone.
They appear as NPRs, yeah. They have a fixed portrait like the other Spoiler races do.

It's a bluish humanoid with (I think) a crest.
 

Offline nakorkren

  • Gold Supporter
  • Sub-Lieutenant
  • *****
  • n
  • Posts: 131
  • Thanked: 106 times
  • Gold Supporter Gold Supporter : Support the forums with a Gold subscription
    2021 Supporter 2021 Supporter : Donate for 2021
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #7 on: May 30, 2022, 04:43:44 PM »
Does "Rahkas are bugged" extend to them being able to shoot at your ground troops without your ground troops even trying to return fire? Because that's what I'm seeing right now. I'm taking 350 unit casualties per combat round, but my troops not returning fire (different from not hitting, which is generally to be expected). I can SEE the troops from orbit with active sensors, but so far can't use ground troops to shoot back at them. Very confusing.

Update: I just noticed I'm not getting an intelligence estimate of the size of enemy forces, the way you normally do at the top of the events generated by combat. I did however get an intelligence notice that a new unit type has been detected, with appropriate info on weapon types. So... that's weird.
« Last Edit: May 30, 2022, 04:47:38 PM by nakorkren »
 

Online lumporr

  • Petty Officer
  • **
  • l
  • Posts: 18
  • Thanked: 4 times
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #8 on: May 30, 2022, 05:17:40 PM »
Quote from: nakorkren link=topic=12282. msg160218#msg160218 date=1653947024
Does "Rahkas are bugged" extend to them being able to shoot at your ground troops without your ground troops even trying to return fire? Because that's what I'm seeing right now.  I'm taking 350 unit casualties per combat round, but my troops not returning fire (different from not hitting, which is generally to be expected).  I can SEE the troops from orbit with active sensors, but so far can't use ground troops to shoot back at them.  Very confusing.

Update: I just noticed I'm not getting an intelligence estimate of the size of enemy forces, the way you normally do at the top of the events generated by combat.  I did however get an intelligence notice that a new unit type has been detected, with appropriate info on weapon types.  So. . .  that's weird.

Are they marked as hostile on the race screen?
 
The following users thanked this post: nakorkren

Offline nakorkren

  • Gold Supporter
  • Sub-Lieutenant
  • *****
  • n
  • Posts: 131
  • Thanked: 106 times
  • Gold Supporter Gold Supporter : Support the forums with a Gold subscription
    2021 Supporter 2021 Supporter : Donate for 2021
Re: Are Rahkas Still Bugged?
« Reply #9 on: May 30, 2022, 10:08:56 PM »
*facepalm* No, no I did not. Never occurred to me that they'd start as neutral, although it should have since every race starts marked as neutral.