Author Topic: Bug Related to Battle Resolver  (Read 2652 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Kurt (OP)

  • Gold Supporter
  • Vice Admiral
  • *****
  • Posts: 1444
  • Thanked: 1573 times
  • 2021 Supporter 2021 Supporter : Donate for 2021
    Gold Supporter Gold Supporter : Support the forums with a Gold subscription
Bug Related to Battle Resolver
« on: September 16, 2006, 05:04:21 PM »
Steve -

I've noticed this before, but I can't remember if I've told you about it, so if I have, I apologize for bringing it up again, but it's annoying.  

This bug takes effect after using the battle resolver, and only affects ships with either advanced engines (Is), or with It2 (so far).  The class display for such ships shows them with their modified speed, in other words, if it is a monitor with a base speed of 4, and it has an It2, then the class screen shows it with a speed of 5.  However, when such a ship has been involved in a battle using the Battle Resolver screen, somehow the ship display for that ship is changed to the base speed.  For the monitor that would be 4.  As the ship display for that ship no longer matches the class display, the ship then shows as damaged, even though it has not taken damage.  

Kurt
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Kurt »
 

Offline Steve Walmsley

  • Aurora Designer
  • Star Marshal
  • S
  • Posts: 10453
  • Thanked: 12921 times
    • http://www.starfireassistant.com
(No subject)
« Reply #1 on: September 18, 2006, 10:36:21 AM »
I have checked the SA code. The routine that updates ships as you design them is different than the routine that updates them after damage (a problem corrected in Aurora). The post-damage update does not check for engine tuners so I have added some code to account for the tuners in future.
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Steve Walmsley »
 

Offline Kurt (OP)

  • Gold Supporter
  • Vice Admiral
  • *****
  • Posts: 1444
  • Thanked: 1573 times
  • 2021 Supporter 2021 Supporter : Donate for 2021
    Gold Supporter Gold Supporter : Support the forums with a Gold subscription
(No subject)
« Reply #2 on: September 18, 2006, 12:15:43 PM »
Quote from: "Steve Walmsley"
I have checked the SA code. The routine that updates ships as you design them is different than the routine that updates them after damage (a problem corrected in Aurora). The post-damage update does not check for engine tuners so I have added some code to account for the tuners in future.


Steve - you might want to adjust for Is as well.  I noticed the same problem with them.

Kurt
« Last Edit: December 31, 1969, 06:00:00 PM by Kurt »
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77