Author Topic: Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!  (Read 551 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Steve Walmsley (OP)

  • Aurora Designer
  • Star Marshal
  • S
  • Posts: 10151
  • Thanked: 11189 times
    • http://www.starfireassistant.com
Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!
« on: May 02, 2020, 01:58:43 PM »
I keep seeing bug reports that involve the class window and typing in drop downs, copying classes and double-clicking in tree views, etc. none of which I can reproduce, even with the same database as the player.

Therefore I am starting to wonder if the issue exists outside of Aurora. If you have reported these bugs and I have stated I can't reproduce them, please can you check your installed .NET versions using the following procedure.
  • On the Start menu, choose Run.
  • In the Open box, enter regedit.exe. You must have administrative credentials to run regedit.exe.
  • In the Registry Editor, open the following subkey: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\NET Framework Setup\NDP. The installed versions are listed under the NDP subkey.
Let me know those installed versions.

Aurora was programmed using v4.0.
« Last Edit: May 02, 2020, 02:23:22 PM by Steve Walmsley »
 

Offline Inglonias

  • Lieutenant
  • *******
  • I
  • Posts: 159
  • Thanked: 66 times
Re: Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!
« Reply #1 on: May 02, 2020, 02:04:50 PM »
I've got these on the affected computer:

v2.0.50727 (2.0.50727.4927)
v3.0 (3.0.30729.4926)
v3.5 (3.5.30729.4926)
v4 (4.8.03752) - Client and full subfolders
v4.0 (4.0.0.0) - Client only

I will try to reproduce the error on my other computer and see if it occurs there and then report .NET versions there
 

Offline Inglonias

  • Lieutenant
  • *******
  • I
  • Posts: 159
  • Thanked: 66 times
Re: Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!
« Reply #2 on: May 02, 2020, 02:11:25 PM »
More information on the bug I saw. You need to double click directly on the icon to the left of the category to get the errors or other strangeness to occur. Do not double click on the text to the right.



If you double click on the text itself, not only does this not cause the error to appear, but whatever issue was happening will cease to happen.
 
The following users thanked this post: pwhk

Online Black

  • Captain
  • **********
  • B
  • Posts: 563
  • Thanked: 92 times
Re: Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!
« Reply #3 on: May 02, 2020, 02:20:54 PM »
I can reproduce the bug Inglonias is describing. If I open Class design and select class. Then if I double click on the tree structure i get Function 242 error. But it only happens once. If I want to get the error again I have to switch to different class.

I have same .NET versions as Inglonias.
 

Offline Steve Walmsley (OP)

  • Aurora Designer
  • Star Marshal
  • S
  • Posts: 10151
  • Thanked: 11189 times
    • http://www.starfireassistant.com
Re: Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!
« Reply #4 on: May 02, 2020, 02:22:45 PM »
More information on the bug I saw. You need to double click directly on the icon to the left of the category to get the errors or other strangeness to occur. Do not double click on the text to the right.



If you double click on the text itself, not only does this not cause the error to appear, but whatever issue was happening will cease to happen.

Thanks! Fixed now.
 
The following users thanked this post: SpikeTheHobbitMage, pwhk

Offline Inglonias

  • Lieutenant
  • *******
  • I
  • Posts: 159
  • Thanked: 66 times
Re: Dropdowns and Treeviews and Bugs, Oh My!
« Reply #5 on: May 02, 2020, 02:41:55 PM »
Thanks. That was a weird one for sure. I'm glad you figured it out, and apologies if it was a niche bug.
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72