Author Topic: Removing commanders  (Read 670 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vorpal+5 (OP)

  • Commodore
  • **********
  • Posts: 673
  • Thanked: 148 times
Removing commanders
« on: May 29, 2024, 11:29:28 AM »
What would be the best way to remove these commanders?
The problem is that I find no way to focus the left tree on the commander to remove.

 

Offline Kiero

  • Bronze Supporter
  • Lieutenant
  • *****
  • Posts: 193
  • Thanked: 123 times
  • In space no one can hear you scream.
  • 2023 Supporter 2023 Supporter : Supporter of the forum in 2023
    Bronze Supporter Bronze Supporter :
    2024 Supporter 2024 Supporter : Supporter of the forum for 2024
    2022 Supporter 2022 Supporter :
Re: Removing commanders
« Reply #1 on: May 29, 2024, 01:13:59 PM »
Can't you just retire him or her?

They will disappear after the game load.
« Last Edit: May 29, 2024, 01:44:25 PM by Kiero »
 

Offline vorpal+5 (OP)

  • Commodore
  • **********
  • Posts: 673
  • Thanked: 148 times
Re: Removing commanders
« Reply #2 on: May 29, 2024, 11:44:51 PM »
And how do I know who is commanding what?
 

Offline Kiero

  • Bronze Supporter
  • Lieutenant
  • *****
  • Posts: 193
  • Thanked: 123 times
  • In space no one can hear you scream.
  • 2023 Supporter 2023 Supporter : Supporter of the forum in 2023
    Bronze Supporter Bronze Supporter :
    2024 Supporter 2024 Supporter : Supporter of the forum for 2024
    2022 Supporter 2022 Supporter :
Re: Removing commanders
« Reply #3 on: May 30, 2024, 02:17:35 AM »
On the bottom right you can search for commanders by their skills.
So you can limit your search to LCDR's and pick an ability for that specific position on a ship.

But yes searching for commanders should be audited  ;D
 

Offline vorpal+5 (OP)

  • Commodore
  • **********
  • Posts: 673
  • Thanked: 148 times
Re: Removing commanders
« Reply #4 on: May 30, 2024, 03:13:44 AM »
Perhaps a checkbox before the ship name would make you jump to the commander?
 

Offline Froggiest1982

  • Gold Supporter
  • Vice Admiral
  • *****
  • F
  • Posts: 1357
  • Thanked: 614 times
  • 2023 Supporter 2023 Supporter : Supporter of the forum in 2023
    2024 Supporter 2024 Supporter : Supporter of the forum for 2024
    Gold Supporter Gold Supporter :
Re: Removing commanders
« Reply #5 on: May 30, 2024, 06:01:06 PM »
Perhaps a checkbox before the ship name would make you jump to the commander?

It's a good idea and has been suggested multiple times.

Meanwhile, back to your question:

And how do I know who is commanding what?

You have all the info already, just need to use multiwindowed mode. You know the name of the ships and on the fleet view you are able to see the commander in charge.

Also, in terms of changing, you can just select a more suitable commander and just assign it, which will relieve the current commander of the ship with the one you are selecting.

Don't get me wrong, far from ideal especially when you have thousand commanders to look at, however, what you are trying to do is already possible; time consuming, but possible.
 
The following users thanked this post: vorpal+5