Author Topic: Questions not worth their own thread  (Read 1196 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Drgong

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1175
  • Thanked: 26 times
Questions not worth their own thread
« on: January 22, 2018, 06:51:30 PM »
Many times I have questions that are not worth to make their own thread, but I figured it might be useful to have a thread where people can ask the random silly questions and then leave the door open for the next person to ask.

Or it might be that I feel like a idiot.

How do you rename a system or a planet?   Is it the system view window or somewhere else.   I know you can do it but I completely forgot!  ???
Check out or Join my Community Game
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=235.0
Also check out my stories, including Interactive tales.
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=239.0
 

Online JacenHan

  • Lt. Commander
  • ********
  • Posts: 262
  • Thanked: 23 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #1 on: January 22, 2018, 07:27:53 PM »
It is at the bottom of the System View and the Economics window, along with a variety of other options. If your monitor is too small it might have gotten cut off.
 
The following users thanked this post: Drgong

Offline smoelf

  • Chief Petty Officer
  • ***
  • s
  • Posts: 45
  • Thanked: 3 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #2 on: January 23, 2018, 03:34:14 AM »
That is a good idea. Especially since this thread: http://aurora2.pentarch.org/index.php?topic=8185.0 turned into such a thread with freely flowing questions and answers, so a new thread might help separate questions from general basic advice.
 

Offline Drgong

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1175
  • Thanked: 26 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #3 on: January 24, 2018, 01:29:30 PM »
Here is a another question.

If you are making a two stage missile, and you have the 2nd stage already produced, does it pull the 2nd stage from the stockpile, or produce a new one?

Curious as I have a lot of soon to be very obsolete AMMs and was thinking if I could covert them to cheap mines they might be still useful.
Check out or Join my Community Game
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=235.0
Also check out my stories, including Interactive tales.
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=239.0
 

Offline Steve Walmsley

  • Aurora Designer
  • Admiral of the Fleet
  • S
  • Posts: 6872
  • Thanked: 1502 times
    • http://www.starfireassistant.com
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #4 on: January 25, 2018, 04:42:25 AM »
Here is a another question.

If you are making a two stage missile, and you have the 2nd stage already produced, does it pull the 2nd stage from the stockpile, or produce a new one?

Curious as I have a lot of soon to be very obsolete AMMs and was thinking if I could covert them to cheap mines they might be still useful.

Produces a new one.
 
The following users thanked this post: Drgong

Offline Drgong

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1175
  • Thanked: 26 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #5 on: January 25, 2018, 05:57:08 PM »
Produces a new one.

Thanks, and thanks for stickying this!
Check out or Join my Community Game
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=235.0
Also check out my stories, including Interactive tales.
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=239.0
 

Offline sloanjh

  • Global Moderator
  • Admiral of the Fleet
  • *****
  • Posts: 2695
  • Thanked: 47 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #6 on: January 26, 2018, 07:40:25 AM »
Thanks, and thanks for stickying this!

You're welcome :)

John
 

Offline Drgong

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1175
  • Thanked: 26 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #7 on: January 29, 2018, 04:55:21 PM »
Here another one that the answer might be useful to a lot of people.

Is there any way  you can copy the fire control setup across a entire class.  For example, if I want the entire class lasers to be connected to a specific fire control, is there a way to do so, or do I need to manually program in say, 20 FAC fire controls? 
Check out or Join my Community Game
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=235.0
Also check out my stories, including Interactive tales.
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=239.0
 

Offline Dr. Toboggan

  • Petty Officer
  • **
  • D
  • Posts: 29
  • Thanked: 2 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #8 on: January 29, 2018, 08:39:51 PM »
Is there any way  you can copy the fire control setup across a entire class.  For example, if I want the entire class lasers to be connected to a specific fire control, is there a way to do so, or do I need to manually program in say, 20 FAC fire controls?

In the Combat Assignments Overview, there should be a "Copy Race" button under "Copy Assign" that will do it.  You can also do it TG and System wide.
 
The following users thanked this post: Drgong

Offline Drgong

  • Vice Admiral
  • **********
  • Posts: 1175
  • Thanked: 26 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #9 on: January 29, 2018, 10:14:16 PM »
In the Combat Assignments Overview, there should be a "Copy Race" button under "Copy Assign" that will do it.  You can also do it TG and System wide.

I played this game for years and never got what that screen did.  Dear lord how did I play without that.   ??? :o :o :o :D
Check out or Join my Community Game
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=235.0
Also check out my stories, including Interactive tales.
http://aurora2.pentarch.org/index.php?board=239.0
 

Offline TCD

  • Lt. Commander
  • ********
  • T
  • Posts: 207
  • Thanked: 14 times
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #10 on: January 30, 2018, 10:33:16 AM »
I played this game for years and never got what that screen did.  Dear lord how did I play without that.   ??? :o :o :o :D
They are very handy but worth double checking things a few times as you those assign all features. I find it very easy to click things in the wrong order and end up firing with one ship instead of the twenty I was hoping for. Which can be painful.
 

Offline Arekonator

  • Able Ordinary Rate
  • A
  • Posts: 4
Re: Questions not worth their own thread
« Reply #11 on: March 16, 2018, 06:18:06 AM »
So, i designed 30kt cruiser to be used as jump ship for my carrier groups.  In process of padding to reach the desired tonnage i added space for two marine companies, two improved cargo handling modules  and hangar with 1kt shuttle which can insert one of them at whooping 48000km/s. 
My question is: i know there is command to load the marines into the shuttle drop pods while being at the same TG.  But since its docked in during the process, can i keep moving around in meantime? Or does it stop the entire TG.  Can i at least use the missile battery? And how do i unload them back into cruiser if i end up not using them? And how long does it take, is it viable to load them during engagement?
 

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52